top of page
Search

Tot ce trebuie să știi ca să-ți pregătești echipamentul pentru pescuit la răpitor

Cele mai bune tutoriale video despre pescuitul răpitorului la spinning

Pentru că știu cât de provocator poate fi să descifrezi tainele acestui hobby extraordinar de frumos am ales să pun împreună câteva tutoriale video despre pescuitul răpitorului la spinning. Pentru mine au prins extraordinar de bine pentru că m-au ajutat să văd și să înțeleg principiile de bază ale spinningului la răpitor.

Fără prea multă vorbă, iată câteva dintre cele mai bune – zic eu – tutoriale pe care le-am urmărit în ultima perioadă despre echipamentul necesar pescuitului la răpitor prin metoda spinning-ului.

Cum să alegi lanseta de spinning potrivită pentru pescuitul la răpitor.
Totul începe cu alegerea lansetei de spinning (sau bite-casting) potrivite pentru peștele sau peștii pe care îi vizezi. Poți alege o lansetă cu care să pescuiești la mai multe specii de pești sau poți alege o lansetă dedicată unei specii anume. Trebuie să iei în considerare și stilul de pescuit pe care îl vei aborda – ocazional, hobby sau profesionist – și, binențeles, bugetul de care dispui. Ține cont de sfaturile din acest video si alege acea lansetă de spinning care ți se potrivește cel mai bine.

Cum să alegi mulineta de spinning potrivită pentru pescuitul la răpitor.Despre mulinete am scirs deja, pe scurt, aici. Dacă vrei să afli și mai multe detalii, tutorialul vide de mai jos îți va oferi câteva informații noi. Ca sfat general valabil, e bine să urmărești și ce spun tinerii pescari de răpitor – care poate sunt la zi cu noile apariții – dar să ții cont și de sfaturile veteranilor – care au mai multă experiență practică.

Care fir e cel mai bun pentru pescuitul la răpitor? Monofilamentul, firul textil sau florocarbonul?Vremurile în care se pescuia doar cu unul sau două tipuri de fir au apus demult. Astăzi avem o varietate de tipuri de fire – monofilament, textil, fluorocarbon – fiecare cu variațiile sale de grosimi și culori. Dar pe care să-l folosești ca fir principal pentru echipamentul tău de spinnig? Urmărește video-ul de mai jos pentru detalii. Deși exemplele sunt cu precădere din pescuitul bass-ului sau al altor specii de pești din America, principiile prezentate sunt valablile pentru pescuitul de apă dulce de la noi din țară.

Cum să echipezi o mulinetă de spinning cu fir monofilament.Nu e chiar atât de simplu precum pare. Dar nici greu nu e. Important e să ții cont că diferite tipuri de fir se vor comporta diferit atunci când le vei pune pe mulineta ta de spinning. Spre exemplu, monofilamentul este mai elastic și are memorie (în ultima perioadă are proprietăți din ce în ce mai bune). Echiparea mulinetei tale de spinning pentru pescuitul la răpitor este un pas important, care se va mai repeta pe viitor. Deci trebuie să știi cum se face.

Cum să legi înaintașul de firul principal cu nodul Albright modificat.În mai toate stilurile de pescuit la răpitor se folosește înaintașul de fluorocarbon. Printre beneficiile acestuia se numără faptul că este transparent în apă și că oferă rezistența la abraziunea produsă de dinții răpitorilor (în mod special știuca și șalăul). Astfel, e bine să știi cel puțin un tip de nod pe care să-l folosești oridecâte ori atașezi firul principal de fluorocarbonul înaintașului. Nodul Albright cu variațiile lui este una dintre cele mai bune opțiuni.

Cum să legi o nălucă de firul principal cu nod sigur (non-slip).

Încă o operațiune frecventă în pescuitul la răpitor este legarea nălucilor. Aceasta se poate face direct sau prin intermediul unei agrafe cu vârtej. În oricare dintre situații vei avea nevoie să știi să faci un nod rapid și rezistent, care să cedeze cât mai greu la forța la care va fi supus în timpul drillului. Varianta prezentată de mai sus este doar una dintre cele mai simple.

Cum să alegi năluca potrivită pentru pescuitul la răpitorNălucile sunt de multe feluri. Avem hard-baits și soft baits. Crankbaits și jerkbaits. Diving, suspending, floating, etc. Dacă ești la început în pescuitul la răpitor s-ar prea putea să te simți copleșit de toate detaliile ce țin de forma, dimensiunea, culoarea și acțiunea nălucilor pentru răpitori. Nu-ți fă probleme. Le vei învăța folosindu-le. Important este să înțelegi principiile de bază în alegerea acestora.

Când și cum să folosești un jerkbait sau un crankbait. Sfaturi de la Mike IaconelliMike Iaconelli este unul dintre cei mai buni pescari de bass (biban american) din lume, cu un palmares impresionant. Probabil știe ce spune Iată un tutorial video recent despre alegerea jerkbait-urilor, respectiv a crankbait-urilor în pescuitul la răpitor.

Leave a Reply

3 views0 comments

Comments


bottom of page